SELSUN НАПУСКА ЕВРОПА, ПРИСТИГА SELMAX!

Selmax.web.blog.cover.page

НОВА ПОДОБРЕНА ФОРМУЛА, СРАВНИМА С АКТИВНАТА СЪСТАВКА В SELSUN BLUE

За да защити здравето на потребителите и повиши безопасността на козметиката, от 1 март 2022г Европейската комисия забрани използването в Европа на 23 съставки в козметичните продукти. В списъка са и бутилфенил метилпропионал (лилиал) – обща  козметична съставка, която се използва като аромат/парфюм в козметични препарати, включително в Selsun Blue и масово рекламираната активна съставка против пърхот Zinc Pyrithione (ZPT). Забраната на Zinc Pyrithione обхвана голяма част от портфолиото на широко рекламирани като ефикасни марки шампоани против пърхот:  Head & Shoulders, Clear, WASH&GO, Syoss, Schauma 3 in 1, Ducray Kelual DS, Leganza, Crisan, Petrole Hahn, ACM Novophane K, NIOXIN, Здраве-Форте, Здраве-Актив и др. Следвайки регулациите и за да останат съвместими с европейския пазар, голяма част от производителитe на горните продукти реформулираха продуктите си, като премахнаха активната съставка против пърхот Zinc Pyrithione (ZPT) от шампоаните си. Независимо, че става въпрос само за аромат, Sanofi, производителят на Selsun Blue, се въздържа към момента да реформулира Selsun Blue и го спря от разпространение в Европа и Великобритания, като успешно продължава да го разпространява в останалата част на света, вкл. САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Азия и др. От 1-ви март 2022г. това лиши европейските потребители от достъп до популярния козметичен шампоан против пърхот Selsun Blue, съдържащ активната съставка селенов сулфид 1%, за който Адвантис има договор за разпространение в няколко европейски страни.

Шампоаните против пърхот невинаги имат добра репутация. Единствената най-важна съставка в шампоана срещу пърхот е активната съставка, която съдържа. Тя има пряк биологичен ефект върху скалпа и повлиява основното състояние. От нея зависи колко добре ще действа шампоанът, как ще се отрази на скалпа и косата, както и дали предразполага към нежелани ефекти. Според Световната асоциация на дерматолозите при избор на шампоан против пърхот, потребителите трябва да бъдат практични и първото, което трябва да проверят е съдържанието на доказани активни и безопасни съставки за контролиране на пърхота.

На основата на неоспорими доказателства от клинични проучвания, систематичен преглед и практически опит, като първа линия за контрол на пърхота, медицинските специалисти в света широко използват шампоани, съдържащи активната съставка селенов сулфид. Емблематични марки шампоани против пърхот с формула, съдържаща селенов сулфид не без основание са се превърнали за дерматолозите в световен „стандарт“ на терапията на пърхота.

Следвайки най-добрите бизнес практики и модели, в съчетание с над 20 годишния ни опит с въвеждането и реализацията на Selsun® на различни европейски пазари, Адвантис, съвместно с GMP сертифициран европейски производител на козметика преформулира популярния шампоан и възпроизведе подобрена негова алтернатива под името Selmax®. Чрез Selmax® европейските потребителите ще продължат да имат достъп до една от най-качествените и ефективни глобални формули против пърхот на достъпна цена . Selmax® има и предимството за бъдещо развитие на серията в полза на потребителите.

Selmax® със съдържание на селенов сулфид 1%, e модерно, дерматологично тествано и ефективно решение на проблемите на косата и скалпа, специално разработен върху доказана формула, издържала изпитанието на времето. Ефективността на Selmax®  се дължи на активната му съставка, която премахва не само видимия пърхот, но и причината за появата му. Шампоаните  Selmax® ефикасно побеждават дори и най-упорития пърхот като се борят с трайното отстраняване на проблема, а не са просто временно решение. Премахват видимия пърхот още след първата употреба.

В 99% потребителите на формулата на Selmax® са доволни от резултата: без сърбеж, без люспи, без притеснения. Това прави Selmax® доказана, практична и масова алтернатива за ефективен контрол на пърхота. Други показания, при които може да бъде ползван шампоана Selmax® след консултация с дерматолог са: мазна себорея и микоза.

SelmaxBack.text-44

Selmax® отговаря на всички европейски и световни изисквания за безопасност. Той е дерматологично тестван и отговаря на Регламент 1223/2009 ЕС. Selmax® е нотифициран в Cosmetic Product Notification Portal (CPNP) и отговаря на всички изисквания за продажба в Европа. Отговорното лице за ЕС е Адвантис Ко ЕООД. С цел гаранция за потребителите, че  Selmax® няма да предизвика нежелани ефекти върху скалпа и кожата, по цялата верига на доставки ще бъде приложена системата на  козметовижиланс (козметична бдителност,  Cosmetovigilance). Заради възможността потребителите да получат компетентна и професионална информация от специалист, Selmax® ще се реализира в търговската мрежа само в аптеки и дрогерии, както и онлайн. 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ СЕРИЯТА SELMAX® ЕФИКАСНИТЕ ШАМПОАНИ ПРОТИВ ПЪРХОТ

#1 В СВЕТА ФОРМУЛА ПРОТИВ ПЪРХОТ, ПРЕПОРЪЧВАНА ОТ МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

Selmax® оказва благоприятен ефект върху премахването на пърхота и предотвратява дразненето на кожата на главата още след първото му използване. Свежо ароматизирана и балансирана рН-формула. Единият от видовете шампоан съдържа ментол, който притежава охлаждащ ефект и потенцира облекчаващия сърбежа ефект върху кожата на главата. Той позволява запазването на косата напълно чиста, мека, здрава и лесна за сресване. Selmax® е мек шампоан, подходящ за ежедневна употреба и редовното му използване води до отлични резултати. В момента серията шампоани Selmax® се предлагат в два варианта като осигуряват индивидуална грижа за косата. На българския пазар Selmax® идва на достъпна цена в практична двуезична (BG,EN) първична и вторична опаковка с модерен и грабващ вниманието дизайн. Selmax® обещава приятен, свеж и дълготраен аромат. Реформулирана и подобрена, базисната формула на Selmax® е отлично позната на потребителите на българския и европейския пазар повече от 20 години. Тя е с хиляди положителни оценки и много висок потребителски рейтинг (от 4.3 до 5), както във всички специализирани български онлайн магазини, така и в най-големите световни търговски онлайн платформи. Позитивните отзиви в социалните мрежи са около 95%, а доволните от резултата потребители са 99%.

SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION 200ML ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ С ДВОЙНО ДЕСТВИЕ, ЗА НОРМАЛНА И СКЛОННА КЪМ ОМАЗНЯВАНЕ КОСА 

SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION е подхранващ шампоан с оптимално pH, който се грижи за косата и скалпа, намалявайки появата на пърхот, видимите люспи и сърбежа, причинен от пърхот. Съдържа перфектна комбинация от почистващи и оформящи косата съставки. Осигурява подхранваща грижа за скалпа. Комбинацията с хума и ментол въздейства благоприятно върху излишния себум, почиства косата и скалпа като ги заздравява. SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION  осигурява незабавен нежен охлаждащ ефект и намалява сърбежа. Косата става блестяща, мека и изглежда по-здрава още след първата употреба. SELMAX® BLUE DEEP CLEANSING DUAL ACTION е мек шампоан, подходящ за ежедневна употреба и редовното му използване води до добри резултати.

Selmax blue

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Разклатете добре бутилката преди употреба. Нанесете малко количество върху мокра коса. Масажирайте нежно 2-3 минути върху скалпа, докато се образува пяна. Изплакнете добре косата. Повторете нанасянето и измийте косата добре. Да се използва два или три пъти седмично.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: Съдържа селенов сулфид 1%. Да се избягва контакт с очите или с увредена кожа! В случай на контакт с очите, изплакнете незабавно! Да се избягва контакт с бижута! Да не се прилага два дни преди или след къдрене, изправяне или боядисване! Да не се използва при деца! Да се съхранява на място недостъпно за деца! Само за външна употреба! Да не се съхранява над 25С! Да не се използва след изтичане на срока на годност!

SELMAX® GREEN SOOTHING DUAL ACTION 200ML – УСПОКОЯВАЩ ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ С ДВОЙНО ДЕЙСТВИЕ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КОСА

SELMAX® GREEN SOOTHING DUAL ACTION е подхранващ шампоан с оптимално pH, който се грижи за косата и скалпа, намалявайки появата на пърхот, видимите люспи и сърбежа, причинен от пърхот. Съдържа оптимална комбинация от почистващи и оформящи косата съставки. Осигурява подхранваща грижа за скалпа. Обогатен с екстракт от зелен чай и бизаболол, които допълнително спомагат за успокояване и заздравяване на раздразнения скалп. Косата става блестяща, мека и изглежда по-здрава още след първата употреба. SELMAX® GREEN SOOTHING DUAL ACTION е мек шампоан, подходящ за ежедневна употреба и редовното му използване води до добри резултати.

Selmax green

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Разклатете добре бутилката преди употреба. Нанесете малко количество върху мокра коса. Масажирайте нежно 2-3 минути върху скалпа, докато се образува пяна. Изплакнете добре косата. Повторете нанасянето и измийте косата добре. Да се използва два или три пъти седмично.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: Съдържа селеновв сулфид 1%. Да се избягва контакт с очите или с увредена кожа! В случай на контакт с очите, изплакнете незабавно! Да се избягва контакт с бижута! Да не се прилага два дни преди или след къдрене, изправяне или боядисване! Да не се използва при деца! Да се съхранява на място недостъпно за деца! Само за външна употреба! Да не се съхранява над 25С! Да не се използва след изтичане на срока на годност!

bez broblem

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *