КОФЕИН: ПРИЧИНЯВА ЛИ ПЪРХОТ СУТРЕШНОТО ВИ КАФЕ?

КОФЕИН: ПРИЧИНЯВА ЛИ ПЪРХОТ СУТРЕШНОТО ВИ КАФЕ?

Навсякъде по света хората избират чаша кафе, за да започнат деня си. Кафето съдържа кофеин. Кофеин се съдържа също и в чая, безалкохолни напитки, храна, енергийни напитки. Кофеинът се консумира всеки ден от милиарди хора по целия свят. Но причинява ли и пърхот?

Ако обичате храни и напитки с кофеин сте забелязали, че той не се споменава като причина за пърхот. Това обаче не означава, че това е безвредно за вашия скалп. Кофеинът може да повлияе на кожата ви. Кофеинът е диуретик и предизвиква тялото ни да отделя много вода, а това може да доведе до суха кожа и до лющене на скалпа, подобно на пърхота. При симптоми на пърхот, това може да ги усили и да влоши състоянието. Това обаче не е същото, както да причинява пърхот.

Какво означава това за страдащия от пърхот, който обича напитки с кофеин?

Умереното използване на кафе (или други напитки, съдържащи кофеин) не е достатъчно, за да причини големи проблеми за скалпа ви. Прекомерното консумиране на кофеин обаче може да доведе до дехидратация. Изсушената кожа може да имитира някои симптоми на пърхот, като лющене и зачервяване, както и да влоши състоянието при хора с пърхот.

По принцип няма нужда да се отказвате от сутрешното си кафе поради пърхот. Факт е, че ако страдате от пърхот, вашата чаша кафе не е виновна и избягването и няма да помогне много в борбата срещу пърхота. Просто останете хидратирани, като пиете повече вода и се уверете, че миете косата си правилно с проверен и доказано ефективен противопърхотен шампоан.

SELSUN BLUE – ГЛАВА БЕЗ ПРОБЛЕМИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *